Zwemlessen bij zwembad de Schaeck

Leren zwemmen is niet alleen leuk, het is in een land met veel water ook veiliger. Omdat echt goed leren zwemmen heel veel tijd en oefening kost, is er het Zwem-ABC: ieder zwemdiploma brengt je iets dichter bij goed zwemmen. Zwembad De Schaeck werkt met het Nationaal Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Zwembad De Schaeck is in het bezit van de licentie van de Nationale Zwemdiploma's, wat staat voor kwaliteit, veiligheid en optimale randvoorwaarden voor uitstekend zwemonderwijs. Meer informatie over de licentie is hier te vinden.

Zwemles diploma A
In de lessen voor het A-diploma leren kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen, de schoolslag, de rugslag, een paar meter onder water zwemmen en watertrappelen. Dat klinkt gemakkelijk, maar het kost ze veel oefening om al die slagen onder de knie te krijgen. Bovendien zijn de kinderen vaak nog klein, dus vergt het ook veel van hun uithoudingsvermogen. Al die inzet wordt beloond met het A-diploma, dat tijdens het afzwemfeestje wordt behaald. Wil u uw kind inschrijven voor zwemles? Klik dan hier.

Zwemles diploma B
Daarna moeten de kinderen nog meer kracht ontwikkelen, wat ze leren in de lessen voor het B-diploma. De afstanden die ze moeten zwemmen zijn langer. Ook leren ze zich nog beter te orienteren onder water. Bovendien oefenen ze door de wekelijkse lessen nog eens goed alle slagen, wat op hun leeftijd nog hard nodig is.

Zwemles diploma C
Wie echt goed wil leren zwemmen, nog meer kracht wil ontwikkelen, gaat door voor het C-diploma. Daar wordt nog meer aan het uithoudingsvermogen gewerkt en leer je extra vaardigheden die bij de andere diploma’s niet voorkomen.

Met het zwem-ABC op zak kun je echt goed zwemmen!


Zwemles voor volwassenen
Ook volwassenen kunnen zwemmen leren en ervaren dat water leuk, lekker en ontspannend kan zijn!

Het Zwem-ABC is er voor iedereen!
Het moet voor ieder kind mogelijk zijn om deel te nemen aan de lessen voor het Zwem-ABC en zo zijn/haar zwemdiploma te kunnen halen. Soms gebeurt het dat de zwemlessen moeilijk te betalen zijn. Daar zijn verschillende vangnetten voor. Klik hier voor meer informatie.

Cookie instellingen